Найдивовижніші дорогоцінні камені світу

Джерелопереклад для mixstuff – VAndrey

1. Алмаз Кох-І-Нур (Koh-I-Noor) британської корони

a98702_gemstone_1-british-crown

Кох-І-Нур – це 106-каратний алмаз, який колись був найбільшим алмазом у світі. Раніше він належав правителям в Індії, а сьогодні – британській королівській родині та прикрашає британську корону. Коли алмаз Кох-І-Нур потрапив до рук британської королівської родини, він важив 186 карат (37 грам). Принц Альберт довго шукав огранщика з бездоганною репутацією, і, зрештою, зупинив свій вибір на голландському майстрі, містері Канторі, який взявся за це важке завдання. Зрештою, діамант був подарований королеві Вікторії.

Алмаз став однією з прикрас британської корони, яку  королева-мати востаннє одягала під час коронації, і на знак набуття статусу імператриці Індії.

2. Тисячоліття, різьблений сапфір розміром з футбольний м?яч

a98702_gemstone_9-saphire

Сапфір Тисячоліття, розміром з футбольний м?яч – це дорогоцінний камінь з портретами відомих історичних діячів, який зараз у продажу за  180 мільйонів доларів. Обіцяється, що це 61 500-каратне диво буде виставлено в місці, де кожен бажаючий зможе подивитися на нього. Мікеланджело, Шекспір, Альберт Ейнштейн та Мартін Лютер Кінг. Власником сапфіру Тисячоліття є консорціум інвесторів на чолі з Даніелем МакКінні (Daniel McKinney). За останні 15 років сапфір був виставлений на загальний огляд лише двічі: у 2002 році на церемонії нагородження премією «Оскар» і через два роки з нагоди першого рейсу круїзного лайнера “Сапфірова Принцеса”.

28 сантиметровий сапфір Тисячо знайдено на Мадагаскарі 1995 року. Спочатку він важив близько 90 000 каратів і втратив близько третини своєї маси в процесі обробки, яка тривала два роки і була завершена у 2000 році.

3. Дон Педро, найбільший у світі аквамарин

a98702_gemstone_3-dom-pedro-aquamarine

Найбільший у світі огранований аквамарин зберігається у Вашингтоні поряд з алмазом Надії та сережками Марії-Антуанетти.

Здобутий із бразильських пегматитів у 1980-х, цей кристал названий на честь перших двох бразильських імператорів. Він зберігається в Національному музеї природної історії, який є частиною Смітсонівського інституту.

Дон Педро –  синьо-зелений дорогоцінний камінь у формі обеліска, розроблений знаменитим німецьким ювеліром Берндот Мюнстейнером (Bernd Munsteiner), відомим як «батько художньої різьби», має 35,5 см у висоту і важить 10 363 карат або 2 кг.

<  4. Найбільша у світі перлина

< img alt="a98702_gemstone_4-largest-pearl" src="http://mixstuff.ru/wp-content/uploads/2013/11/a98702_gemstone_4-largest-pearl.jpg" width="450" height="3

21 листопада 2010 року найбільша перлина у світі була показана у м. Веньчан у провінції Хайнань (Південний Китай). Перлина є найбільшою з коли-небудь виявлених і оцінюється в два мільярди юанів (301 197 000 доларів), у Китаї перли цінуються більше, ніж діаманти. Маса перлини складає шість тонн, а діаметр досягає 1,6 метра. Камінь складається головним чином з мінералу, флюорит який світиться зеленим кольором у темряві. На обробку перлини та надання їй кулястої форми  пішло три роки.

5.  Рожевий Графф, найдорожчий рожевий діамант у світі

a98702_gemstone_5-pink-graff

Лоуренс Графф є продавцем діамантів і дорогоцінного каміння номер один у світі, а в 2010 році він зміг підтвердити свій статус покупкою 24,78 каратного рожевого алмазу.

Лоуренс Графф також є найбагатшим із британців, що нині живуть. -Покупців творів мистецтва. Він витратив 24,1 мільйона доларів, купивши в Нью-Йорку дві найкращі роботи Уорхола: «Елвіс» та «Банку з супом Кемпбелл». Лоуренс Графф також має п?ять розкішних будинків в Англії, Франції, Швейцарії та Нью-Йорку, а також особистою яхтою в Середземному морі. Йому належить алмазна шахта в передмісті Йоганнесбурга, і кілька об?єктів нерухомості в Мейфейрі (один із районів Лондона).

Дивовижний  Рожевий діамант встановив новий рекорд ціни на аукціоні на аукціоні Сотбіс. Під час торгів був такий ажіотаж, якого Сполучене Королівство до цього не бачило. Ставки стрімко зростали. 36-й з найбагатших людей Великобританії та «алмазний дивак» зрештою заплатив 29 млн. фунтів стерлінгів (приблизно 45 млн. доларів), це найбільша сума, яка коли-небудь сплачена за коштовність.

6. Ефірна Божественна Кароліна, найбільший огранований турмалін з Параїба

a98702_gemstone_8-paraiba-tourmaline

Монреальський фінансист Вінсент Буше (Vincent Boucher) є власником турмаліну Ефірна Божественна Кароліна масою близько 192 карат, що оцінюється у суму від 25 млн. до 125 млн. доларів. Цей камінь встановив новий світовий рекорд як найбільший огранований турмалін з Параїба.

Турмалін з Параїба є одним з найрідкісніших дорогоцінних каменів у світі, за це він і цінується найкращими колекціонерами та ювелірами всього світу. Як правило, у Параїбі (назва бразильського регіону, де знайдено переважну більшість турмалінів, у тому числі той, що належить Буші) видобувається 1 турмалін на кожні 10000 алмазів. Буше також повідомив, що загалом лише 50 кг цього дорогоцінного каменю було знайдено на сьогоднішній день. >a98702_gemstone_7-uncut

Масивний 478-каратний алмаз був знайдений на руднику Летсенг в Лесото, маленьке королівство в Південній Африці. Це 20-й за величиною коли-небудь знайдених необроблених алмазів. Він був знайдений у шахті, в якій вже було знайдено три найбільші алмази у світі: 603-каратний “Обіцянка Лесото”, 493-каратний “Спадщина Летенгу” та 601-каратний “Лесото Браун”. Схожий, але меншого розміру необмежений камінь нещодавно оцінили в 12 млн. доларів. Залишається сподіватися, що з цього алмазу можна буде виготовити 150-каратний дорогоцінний камінь, що затьмарив поточний найбільший огранений діамант Кох-І-Нур.

8. за найвищу ціну в перерахунку на карат

a98702_gemstone_6-blue-diamong

Бездоганний блакитний діамант, визнаний одним з унікальних дорогоцінних каменів, прославився у 2007 році як найдорожчий дорогоцінний камінь у світі. 6,04-каратний алмаз було продано за 7,98 млн. доларів на аукціоні Сотбіс у Гонконгу. Бездоганний блакитний діамант коштував. 1,32 млн. доларів за карат.

Покупцем став Моуссаефф Джевелерс (Moussaieff Jewelers) з Лондона, який був радий придбати цей алмаз у приватного азіатського колекціонера для своєї колекції рідкісного дорогоцінного каміння. Сині алмази славляться рідкісним поєднанням темного кольору та блиску. Хоча це не найбільший камінь, але його ограновування та «яскравий синій» колір виправдовують високу ціну за карат, яка майже вдесятеро перевищує ціну звичайних білих діамантів.

9. Найбільший у світі смарагд Баїя

a98702_gemstone_2-bahia-emerald a>

 

Смарагд Бая є одним з найбільших смарагдів. Цей камінь у 1,9 млн. карат було знайдено у штаті Баїя у Бразилії. Він ледве уникнув затоплення під час урагану Катріна у 2005 році, коли зберігався на складі у Новому Орлеані. У вересні 2008 року повідомлялося, що він був викрадений з сховища, що охороняється, в Соус Ель Монте в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія. Оціночна вартість цього каменю становила приблизно 400 млн. доларів, яке точна вартість невідома. У свій час смарагд був виставлений на продаж на eBay з позначкою «Купити зараз» за 75 млн. доларів. право власності на нього. Зрештою, цей смарагд був вилучений у торговця дорогоцінним камінням у Лас-Вегасі і наданий у розпорядження департаменту шерифа Лос-Анджелеса.

10. 

a98702_gemstone_10-diamond

Колись відомий як алмаз Червоний Щит, Моуссаефф Червоний є найбільшим червоним діамантом у світі і має масу 5,11 карата. Знайдений у Бразилії в 1990-х роках, цей алмаз має трикутне діамантове огранювання (також відоме як триліантне огранювання). Востаннє широка публіка могла помилуватися цим каменем у 2003 р. на виставці «Пишність алмазів» у Смітсонівському інституті